Skip to main content

Kees Kan

Kees Kan

Kees Kan studeerde rechten in Leiden. Direct na zijn studie trad hij in 1995 in dienst bij Wieringa Advocaten te Amsterdam. Samen met Yves Vlassenroot startte hij in 2001 Kan Vlassenroot Advocaten dat na 18 succesvolle jaren vanaf 1 januari 2019 is gefuseerd tot Volt Advocaten.

Kees heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd op het gebied van franchising. Hij adviseert franchisegevers, (besturen van) franchisenemersverenigingen, franchiseraden, franchisecollectieven en individuele franchisenemers. Regelmatig wordt hij gevraagd om mee te denken over modernisering van franchiseorganisaties, franchiseovereenkomsten of het opzetten van overlegstructuren. In discussies tussen franchisegever en franchisenemer is Kees door zijn ruime ervaring goed in staat om de verschillende specifieke franchiseposities en -belangen te overzien. Daarbij geldt zijn overtuiging dat – gezien de bijzondere aard van franchise – een structurele oplossing in onderling overleg meestal te prevaleren is boven gerechtelijke procedures. Maar indien nodig wordt er geprocedeerd.

Kees heeft de afgelopen jaren heel veel individuele franchisenemers bijgestaan. Vele malen is hij erin geslaagd om gunstige regelingen te treffen en probleemsituaties opgelost te krijgen waardoor franchisenemers weer “door” konden.

Naast zijn advies- en procespraktijk publiceert Kees regelmatig in Franchise+, Franzine en andere franchiseperiodieken. Regelmatig wordt zijn visie gevraagd door de vakpers (krant en radio). In 2010 richtte hij de website www.franchisehulp.nl op. Franchisehulp, met een telefonische hulpdienst, was de eerste juridische website speciaal voor franchisenemers en kende sindsdien vele duizenden bezoekers van vrijwel alle bekende franchiseformules. Ook op die site publiceert Kees veelvuldig. Daarnaast verzorgt hij regelmatig workshops op verzoek van diverse franchise toeleveranciers waaronder rechtsbijstandsverzekeraars en accountantskantoren en doceert hij voor Lex Lumen de door de Nederlandse Orde van Advocaten geaccrediteerde verdiepingscursus “Actualiteiten franchiseovereenkomsten en – conflicten” voor advocaten, rechters, notarissen en bedrijfsjuristen.

 

Kees staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd als advocaat met Ondernemingsrecht (in zijn geval:  franchise) als hoofdrechtsgebied. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Contactgegevens